Powered by Blog - Widget

Saptamana anti-TBC

  1. Scopul proiectului:

Scopul acestui proiect este acela de a reduce morbiditatea și mortalitatea cauzată de tuberculoză, precum și limitarea răspandirii infecţiei și a bolii. Toate acestea se doresc a fi realizate in principal prin atenționarea și informarea masivă a populației.

  1. Justificare:

În lume, o treime dintre persoanele care suferă de tuberculoză nu sunt diagnosticate si tratate în mod corespunzator. Diagnosticul și tratamentul pentru toţi bolnavii de TB este gratuit, costurile fiind acoperite din fondurile asigurarilor sociale de sănătate.

România este una din tările cu cele mai multe cazuri de Tuberculoză, din aceasta cauza eforturile studenților, voluntari ai proiectului, trebuie îndreptate pentru a ajuta populația tării noastre să conștientizeze riscurile infecției și răspândirii ulterioare a acesteia.

  1. Obiectivele proiectului:

       .Informarea elevilor de liceu- studenţii voluntari au ca resurse o prezentare în programul Prezi, accesibilă din punct de vedere al constinuţului stiinţific, cât și stilistic prezentată pentru a avea asigurată atenţia publicului .

  1. Plan de acțiune

Pe parcursul celor doua ediţii , anual, voluntarii merg in echipe de cate 2-3 într-un număr mare de licee pentru a informa despre ușurinţa de suspiciune a bolii, dupa simptomele acesteia, despre metode de prevenire a infecţiei și despre situaţia alarmantă a bolnavilor din România. Prezentarea conţine informaţii de uz general, cuprinzând toate datele ce ar trebui știute de o persoană non-medicala.