Powered by Blog - Widget

Micii sanitari

Micii Sanitari este un proiect național ce se desfășoară  în departamentul SCOPH (Public Health) din cadrul FASMR (Federația Asociațiilor Studenților Mediciniști din România) fiind adoptat de centre precum: Bucuresti, Cluj, Craiova, Iași, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș.

Proiectul “Micii Sanitari” se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar, adresându-se elevilor din clasele II-IV și studenților de la Facultatea de Medicină, care abordează împreună cu acești elevi diferite domenii ale educației pentru sănătate.

 

Proiectul se derulează în fiecare an în perioada martie-mai. „Micii sanitari” începe la nivel local prin colaborarea cu aproximativ 5 școli. Echipe de 2-3 voluntari vor merge la câte o clasă de a II-a, a III-a sau a IV-a din școlile brașovene și vor prezenta timp de 6 săptămâni (2 ore pe săptămână) teme precum:Activitate si Odihnă, Alimentație sănătoasă, Anatomie si fiziologie, Igienă, Măsuri de prim ajutor, Pași spre sănătate. Abordarea subiectelor se va face prin metode care să atragă participarea activă a elevilor în proiect și să le mențină acestora interesul pe toată durata desfășurării lecției. La sfârșitul perioadei de predare, echipele de voluntari vor alege 2 copii din clasa lor care vor intra în componența echipei școlii respective și vor participa la etapa locală.

 

Etapa următoare implică un concurs local între echipele reprezentative ale fiecărei școli. În urma punctajelor obținute la nivel local se va forma o echipă de 8 copii pentru concursul național (2 copii de clasa a II-a si câte 3 copii de la clasele a III-a și a IV-a). Acesta va avea loc în luna mai în cadrul unei excursii într-un oraș din țară la care vor participa copii și voluntari din toate centrele participante din țară.

 

Iți plac copiii? Vrei să îți exersezi abilitățile de “învățător”? Ți-ar face plăcere să îi înveți și pe alții într-o manieră proprie despre cum să aibă grijă de sănătatea lor? Atunci hai și tu în echipa noastră ,,Micii Sanitari”!

 

Coordonator proiect: Raicu Lavinia Dănuța, anul al III-lea, Medicină