Powered by Blog - Widget

Doneaza sange, fii erou!

  • Descrierea proiectului

 

Proiectul „Donează sânge, fii erou!” vine din dorinţa noastră şi a colegilor din alte centre universitare de a soluţiona una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă Centrele de Transfuzie Sanguina: lipsa stocurilor de sânge şi preparate din sânge. În acelaşi timp campania de promovare se doreşte a fi utilă în sensibilizarea şi conştientizarea tinerilor, in mod special, cu privire la importanţa actului de donare.  Misiunea acestui proiect este tocmai susţinerea Centrelor de Transfuzie Sanguină în vederea refacerii de resurse de sânge atât de necesare la salvarea vieţilor .

Se doreşte ca aceastǎ campanie sǎ se desfǎşoare semestrial, acest aspect devenind unul dintre obiectivele noastre.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 2 săptămâni, pe parcursul cărora se urmăreşte efectuarea unei campanii solide de promovare a necesităţii donării de sânge. Campania de promovare implică informarea studenţilor din campusurile universitare în perioada premergǎtoare evenimentului, postarea unui anunţ oficial pe toate grupurile de facebook ale facultăţiilor Universităţii Transilvania, distribuirea afişelor şi a flayerelor în locuri publice intens populate.

Urmărim în acest fel recoltarea unei cantităţii suficiente de sânge pentru a oferi Centrului de Transfuzie Sanguina Braşov posibiliatea de a-şi onora comenzile primite de la spitale şi clinici.

 

 

  • Obiective

 

  • Informarea studenţilor din campusurile universitare în perioada premergătoare evenimentului cu privire la campanie în special şi actul de donare a sângelui în general.
  • Publicarea de anunţuri publicitare de promovare a campaniei ȋn ziare şi reviste locale, pe diverse site-uri şi pe panourile electronice din oraş.
  • Organizarea unei campanii de donare de sânge în care să avem un numǎr de aproximativ 250 de donatori în vederea recoltării unei cantităţi de 112,5 L de sânge (450 ml/donator) în fiecare centru participant la acest eveniment.
  • Desfăşurarea unui training de pregǎtire a voluntarilor pentru puncţii venoase pentru a putea recolta chiar ei sânge;
  • Fidelizarea donatorilor;