Powered by Blog - Widget

Despre ASSMBV

Studenții Facultății de Medicină Brasov au pus bazele Asociatiei Stiintifice a Studentilor Medicinisti Brasoveni (ASSM) la data de 10 martie 2010 întrunind o formațiune studențească reprezentativă pentru Facultatea de Medicină– din cadrul Universității Transilvania din Brasov. ASSM se reunește pe baza liberului consimțământ studenții Facultății indiferent de sex, religie, naţionalitate sau convingeri politice, pentru apărarea intereselor profesionale, umanitare, sociale și culturale.

Misiunea noastră este să oferim studenților mediciniști posibilitatea de a conștientiza realitatea sistemului medical românesc, problemele sănătății globale, regionale, naționale și locale. Prin programele noastre dorim dezvoltarea responsabilității socio-culturale a studenților și dedicarea lor cu adevărat carierei pentru care au ales să învețe.

 ASSM promovează continuu activitatea ştiinţifică în rândul studenţilor, având ca scop principal completarea, actualizarea şi perfecţionarea perpetuă a cunoştinţelor şi deprinderilor specifice meseriei de medic.

În toată această perioadă s-a aflat într-un proces continuu de dezvoltare, modernizare şi inter-relaţionare cu structuri asociative ale studenţilor medicinişti, şi nu numai, din România şi din străinătate.

Pe parcursul existenţei sale A.S.S.M. a devenit, rând pe rând, membră a:

  • Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR), 2010
  • Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor Studenţilor în Medicină (IFMSA – International Federation of Medical Students’ Associations), 2010
  • Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR),2011.

Asociatia Stiintifica a Studentilor Medicinisti Brasoveni a desfăşurat o serie largă de activităţi în scopul unei mai bune dezvoltări profesionale, culturale, sociale a mediciniştilor brasoveni. Notabilă este promptitudinea şi receptivitatea Universităţii Transilvania din Brasov si a Directiei de Sanatate Publica Brasov care s-au dovedit a fi adevărati parteneri în toate activităţile întreprinse de ASSM. Toate aceste parteneriate şi legături de prietenie cu organizaţiile studenţeşti din ţară şi străinătate sunt în beneficiul şi dezvoltarea profesională a studenţilor Facultăţii de Medicină din Brasov.

 Asociatia Stiintifica a Studentilor Medicinisti Brasoveni (ASSM) este o organizatie studenteasca, independenta, non-politica si non-guvernamentala, recunoscuta oficial de catre autoritatile locale, precum si de alte organizatii si institutii nationale si internationale.

ASSM este membra FASMR (Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania) si membra cu drepturi depline IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations), organizatie infiintata in anul 1951, cu peste 980000 membri reprezentanti din 93 de tari. IFMSA este recunoscuta oficial de OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) si de alte institutii internationale, precum si membra EMSA (European Medical Students’ Association).

 ASSM are o structura asemanatoare cu cea a asociatiilor internationale.  Proiectele si actiunile care se desfasoara in ASSM sunt divizate in departamentele corespunzatoare care exista la nivel international: SCOPH (Public Health), SCOME (Medical Education), SCORA (Reproductive Health including AIDS), SCORP (Refugees and Peace), SCOPE (Professional Exchange) si SCORE (Research Exchange).