Powered by Blog - Widget

Campania Anti-Tabac

“No Tabacco” este un Proiect de Sănătate Publică adresat tuturor vârstelor si claselor sociale, scopul său fiind renuntarea la fumat, cat si preventia acestuia. De asemenea este o buna oportunitate pentru studenţii la medicină, unii dintre ei, viitori medici de a lucra cu populatia fumatoare/nefumatoare si de a fi pus in diferite situatii, care ineditabil il vor dezvolta pe plan personal.

Proiectul are mai multe etape de desfasurare, toate participand la indeplinirea aceluiasi scop, si anume o lume cu mai putine tigari si mai putini oamei bolnavi idn aceasta cauza.

  1. Se organizeaza evenimente in scoli generale pentru a prevenii fumatul la populatia tanara, dar si in licee unde incercam sa avem un real impact in fata elevilor, furnizandu-le informatii legate de consumul de tutun si consecintele acestuia. Informatia transmisa este adaptata pe varsta publicului caruia ne adresant, incercand totusi sa urmarim un material suport.De cele mai multe ori suntem surprinsi de dorinta lor de comunicare pe aceasta tema si de cunostiintele care de detin.
  2. Campania de informare stradala este de asemenea benefica, ajutandu-i pe cei care doresc sa renunte la fumat si punandu-i pe ganduri pe cei care fumeaza. Trecatorilor li se masoara varsta plamanilor si monoxidul de carbon expirat.
  3. “Un mar pentru sanatate” este de asemenea o instigare la sanatate, populatia fiind receptiva. Aceasta actiune consta in a rupe o tigara si a primii in schimb un mar.
  4. “Smoke Free Party”-uri se adreseaza in general studentilor de toate facultatile care doresc sa ia parte la o petrecere in cadrul careia nu se fumeaza. Ne bucuram atat pentru nefumatori care vin si nu inspira fumul clasic de la toate petrecerile, cat si pentru fumatori care vin si se distreaza uitand de viciul lor.
  5. Meciuri de fotbal/volei Fumatori vs. Nefumatori, care in majoritatea cazurilor se termina cu victoria nefumatorilor.